Sakari Löytty

”TASANKO?”

Monet muistavat Sakari Löytyn rumpalina, lyömäsoittajana ja tuottajana gospel-, rock- ja blueslevyiltä sekä bändeistä 1970-1990 -luvuilta (mm. Jaakko Löytty, Q.Stone, Pepe Ahlqvist, Timo Kiiskinen, Jukka Leppilampi). Sakarin muusikonura sai uudenlaisen käänteen hänen palattuaan synnyinmaahansa, Namibiaan lähetystyöntekijänä 1998. Kaksitoista vuotta Namibian ev.lut. kirkon musiikkityön tukihenkilönä, tutustuminen paikalliseen rikkaaseen musiikkiperinteeseen, elämä vieraassa, toisaalta tutussa kulttuurissa ja matkustelu Suomen ja Afrikan välillä synnytti myös uusia lauluja, joissa Sakari pohdiskelee matkan tekoa ja monikulttuurista identiteettiään. Vuonna 2010 hän palasi perheineen Suomeen ja asuu Tampereella.

Ensimmäiset laulut tallentuivat CD-levyksi Nöyrä Nuoli vuonna 2003 (Profile Records) ja vuonna 2008 Sakari julkaisi toisen soololevynsä Välillä (Rainmaker Music).300_Tasanko_kansi
Kolmas albumi, Tasanko?  on julkaistu huhtikuussa 2013.

Sakari Löytty - Jarkka Rissanen duo

Konserttiohjelmistossa on kokoelma Sakarin levyjen lauluja, namibialaisia kansansävelmiä ndongankielellä ja suomeksi käännettyinä, sekä uudempaa tuotantoa.
Sakarin ja Jarkan duoesiintymisestä välittyy afrikkalaisen musiikin kiireetön, leppoisa syke ja toisaalta suomalainen duurimielinen kaiho. Laulujen tekstit käsittelevät matkalla oloa, kulttuurien välistä kohtaamista, kaipuuta kotiin ja niistä välittyy ikävöivä usko. Uuden levyn lauluissa pohditaan myös Jumalan rakkauden jakamista hyvinvointia tasaamalla.

Jarkka Rissanen: Lue lisää

Yhteystiedot ja keikkatiedustelut:

Sakari Löytty, Huovarinkatu 1 G 21, 33270 Tampere
Sähköposti:  Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Puhelin: 045-1232560

Minna Kettunen, Väärnin pappila, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.