Kaija Pispan ja Jaakko Löytyn Murhehuone

Kirjailija Kaija Pispan (tekstit) ja muusikko Jaakko Löytyn (sävellykset) yhteisteos Murhehuone sai kantaesityksensä maaliskuussa Helsingissä Kirkko soikoon -festivaalilla. Hämeenlinnalainen Humble House on nyt julkaissut teoksen cd:nä. Uuden materiaalin lisäksi levyllä kuullaan neljä uutta sovitusta vanhoista virsistä. 

Kaija Pispan mukaan Murhehuone-nimi liittyy vanhaan hartaus- ja kilvoitteluperinteeseen. Sen mukaan ihmisen sisimmässä lähellä omaatuntoa on ”huone”, jonne on aika ajoin hyvä vetäytyä miettimään omaa ja maailman menoa. Kristusta ei pyydetä pyyhkimään tätä huonetta pois, vaan astumaan huoneeseen kanssasurijaksi. 

Murhehuoneen perusvire on äidin ja naisen ikiaikainen murehtiminen elämän jatkumisesta. Ei kuitenkaan mitään surkeilua, vaan elämää kannattelevaa ja uutta synnyttävää surutyötä. Naisenkin kokemus on yleispätevää ihmisen kokemusta. Lauluista 'Äidin kyyneleet' syntyi ensin ja siitä kaikki lähti, Pispa kertoo.

Jaakko Löytyn ohella Sakari Kukko on levyn toinen solisti. Löytyn mukaan Kukko ei ainoastaan soita, vaan vastaa osaltaan sovituksista ja on oleellinen osa Murhehuoneen henkeä ja sielua. Myös Matti Kallion harmonikka on isossa roolissa laulujen sovituksissa.

Lisätietoja 

Jaakko Löytty 040-7197656
Sakari Kukko 040-5513717

Tilaa cd : www.humblehouserecords.com